(137175) 1999 JA11

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(137175) 1999 JA11
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/05/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1691
Peri 0.831
Sumbu semi-mayor 1261
Ékséntrisitas 0.341
Anomali rata-rata 86.6
Inklinasi 16.4
Bujur nodeu rumonjat 116.3
Argumén peri 328.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.3

Ari (137175) 1999 JA11 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.341, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�385596.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]