(138815) 2000 TQ64

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 TQ64
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2000/10/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.886
Peri 1.292
Sumbu semi-mayor 2.089
Ékséntrisitas 0.382
Anomali rata-rata 314.7
Inklinasi 8.3
Bujur nodeu rumonjat 20.3
Argumén peri 228.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

Ari 2000 TQ64 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.382, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 396154.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]