(138883) 2000 YL29

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 YL29
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2000/12/26
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.064
Peri 1.008
Sumbu semi-mayor 1.536
Ékséntrisitas 0.344
Anomali rata-rata 98.7
Inklinasi 21.9
Bujur nodeu rumonjat 182.8
Argumén peri 115.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.7

Ari 2000 YL29 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.344, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 375994.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]