(139211) 2001 GN2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2001 GN2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/04/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.701
Peri 1.018
Sumbu semi-mayor 1.860
Ékséntrisitas 0.452
Anomali rata-rata 176.2
Inklinasi 26.1
Bujur nodeu rumonjat 173.6
Argumén peri 3.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.0

Ari 2001 GN2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.452, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 351831.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]