(144332) 2004 DV24

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 DV24
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2004/02/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.834
Peri 1.011
Sumbu semi-mayor 1.423
Ékséntrisitas 0.290
Anomali rata-rata 136.6
Inklinasi 55.9
Bujur nodeu rumonjat 171.1
Argumén peri 186.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.5

Ari 2004 DV24 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.290, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 390701.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]