(152575) 1994 GY

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1994 GY
Penemuan dan penandaan
Pamanggih A. Sugie
Tempat kapanggih 402
Tanggal kapanggih 1994/04/14
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.095
Peri 1.280
Sumbu semi-mayor 2.688
Ékséntrisitas 0.524
Anomali rata-rata 111.0
Inklinasi 12.3
Bujur nodeu rumonjat 33.8
Argumén peri 190.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.0

Ari 1994 GY mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.524, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 385681.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]