(152964) 2000 GP82

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(152964) 2000 GP82
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2000/04/04
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1945
Peri 0.847
Sumbu semi-mayor 1396
Ékséntrisitas 0.393
Anomali rata-rata 269.5
Inklinasi 13.2
Bujur nodeu rumonjat 114.9
Argumén peri 333.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.7

Ari (152964) 2000 GP82 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.393, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�366881.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]