(159923) 2004 YJ32

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 YJ32
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2004/12/19
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.845
Peri 1.197
Sumbu semi-mayor 2.521
Ékséntrisitas 0.525
Anomali rata-rata 128.3
Inklinasi 7.5
Bujur nodeu rumonjat 118.8
Argumén peri 234.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

Ari 2004 YJ32 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.525, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 401349.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]