(162058) 1997 AE12

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1997 AE12
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 1997/01/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.679
Peri 1.055
Sumbu semi-mayor 2.367
Ékséntrisitas 0.554
Anomali rata-rata 296.5
Inklinasi 4.9
Bujur nodeu rumonjat 304.8
Argumén peri 60.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 1997 AE12 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.554, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 366965.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]