(162186) 1999 OP3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1999 OP3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/07/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap4.366
Peri 1.057
Sumbu semi-mayor 2.711
Ékséntrisitas 0.610
Anomali rata-rata 58.6
Inklinasi 27.6
Bujur nodeu rumonjat 311.5
Argumén peri 271.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 15.1

Ari 1999 OP3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.610, sedengkeun magnitudo mutlakna 15.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 276432.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]