(162903) 2001 JV2

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(162903) 2001 JV2
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2001/05/15
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1614
Peri 0.995
Sumbu semi-mayor 1305
Ékséntrisitas 0.237
Anomali rata-rata 36.7
Inklinasi 47.5
Bujur nodeu rumonjat 216.9
Argumén peri 301.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.8

Ari (162903) 2001 JV2 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.237, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�176715.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]