(163760) 2003 OR14

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2003 OR14
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 644
Tanggal kapanggih 2003/07/22
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.779
Peri 1.255
Sumbu semi-mayor 2.517
Ékséntrisitas 0.501
Anomali rata-rata 143.7
Inklinasi 13.1
Bujur nodeu rumonjat 211.5
Argumén peri 211.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.6

Ari 2003 OR14 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.501, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 407254.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]