(168791) 2000 SQ43

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 SQ43
Penemuan dan penandaan
Pamanggih NEAT
Tempat kapanggih 608
Tanggal kapanggih 2000/09/25
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.454
Peri 1.137
Sumbu semi-mayor 2.295
Ékséntrisitas 0.505
Anomali rata-rata 335.3
Inklinasi 5.2
Bujur nodeu rumonjat 170.9
Argumén peri 144.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

Ari 2000 SQ43 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.505, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 320751.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]