(172718) 2004 BD85

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 BD85
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/01/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.939
Peri 1.281
Sumbu semi-mayor 1.610
Ékséntrisitas 0.205
Anomali rata-rata 185.8
Inklinasi 19.6
Bujur nodeu rumonjat 267.4
Argumén peri 284.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

Ari 2004 BD85 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.205, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 372237.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]