(183548) 2003 HU42

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2003 HU42
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2003/04/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.472
Peri 1.216
Sumbu semi-mayor 1.844
Ékséntrisitas 0.341
Anomali rata-rata 82.3
Inklinasi 10.5
Bujur nodeu rumonjat 203.1
Argumén peri 196.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.6

Ari 2003 HU42 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.341, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 385809.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]