(38071) 1999 GU3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1999 GU3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 1999/04/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.149
Peri 1.030
Sumbu semi-mayor 2.090
Ékséntrisitas 0.507
Anomali rata-rata 33.8
Inklinasi 12.7
Bujur nodeu rumonjat 195.5
Argumén peri 8.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.6

Ari 1999 GU3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.507, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 287050.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]