(4953) 1990 MU

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
(4953) 1990 MU
Penemuan dan penandaan
Pamanggih R. H. McNaught
Tempat kapanggih 413
Tanggal kapanggih 1990/06/23
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2687
Peri 0.555
Sumbu semi-mayor 1621
Ékséntrisitas 0.658
Anomali rata-rata 123.7
Inklinasi 24.4
Bujur nodeu rumonjat 77.7
Argumén peri 77.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.1

Ari (4953) 1990 MU mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.658, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�405900.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]