(6037) 1988 EG

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
(6037) 1988 EG
Penemuan dan penandaan
Pamanggih J. Alu
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1988/03/12
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1906
Peri 0.636
Sumbu semi-mayor 1271
Ékséntrisitas 0.500
Anomali rata-rata 261.9
Inklinasi 3.5
Bujur nodeu rumonjat 182.5
Argumén peri 242.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 18.7

Ari (6037) 1988 EG mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.500, sedengkeun magnitudo mutlakna 18.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�381308.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]