1866 Sisyphus

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1866 Sisyphus
Penemuan dan penandaan
Pamanggih P. Wild
Tempat kapanggih 026
Tanggal kapanggih 1972/12/05
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2913
Peri 0.874
Sumbu semi-mayor 1893
Ékséntrisitas 0.539
Anomali rata-rata 85.9
Inklinasi 41.2
Bujur nodeu rumonjat 63.5
Argumén peri 293.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 12.4

Ari 1866 Sisyphus atawa 1972 XA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.539, sedengkeun magnitudo mutlakna 12.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�384765.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]