189011 Ogmios

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
189011 Ogmios atawa 1997 NJ6
Penemuan dan penandaan
Pamanggih ODAS
Tempat kapanggih 910
Tanggal kapanggih 1997/07/08
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.849
Peri 1.152
Sumbu semi-mayor 1.500
Ékséntrisitas 0.232
Anomali rata-rata 262.4
Inklinasi 18.7
Bujur nodeu rumonjat 254.4
Argumén peri 130.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.0

Ari 189011 Ogmios atawa 1997 NJ6 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.232, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 367197.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]