18 Januari

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2019 | 2018 | 2017 | 2016
Tempo oge: Kalénder kajadian

18 Januari nyaéta poé ka-18 dina sataun dina kalénder Gregorian, sésana 347 poé (348 dina taun kabisat).

Kajadian[édit | édit sumber]

  • 1591 – Raja Naresuan ti Siam maténi Putra Mahkota Mingyi Swa ti Burma dina hiji tarung patutunggalan, nu mana tanggal ieu dipiéling minangka Poé Pasukan Basanjata Thailand.
  • 1778James Cook mangrupakeun urang Éropa munggaran nu dipikanyaho manggihan Kapuloan Hawaii, nu dingaranan ku manéhna minangka "Kapuloan Sandwich".
  • 1788 – Unit kahiji tina Armada Kapal Munggaran nu mawa 736 narapidana ti Inggris ka Australia nepi ka Basisir Botani.
  • 1806Jan Willem Janssens ti Hindia Walanda, nyerénkeun Koloni Tanjung Harepan ka Inggris.
  • 1886 – Permaénan Hoki modéren dijieun bareng jeung dibentukna Asosiasi Hoki di Inggris.
  • 1896 – Mesin nu ngahasilkeun Sinar X munggaran dipamérkeun ku H. L. Smith.
  • 1911 – Eugene B. Ely ngadaratkeun pasawatna kana kapal laut USS Pennsylvania nu ngajangkar di Basisir San Francisco, minangka kali kahijina hiji pasawat udara ngadarat dina kapal laut.
  • 1919Perang Dunia I: Konferénsi Perdaméyan Paris dibuka di Versailles, Perancis.
  • 1941Perang Dunia II: Pasukan Inggris mesatkeun hiji serangan balik ka Afrika Wétan Italia.
  • 1969 – Boeing 727 United Airlines murag di Basisir Santa Monica, nelasan 32 panumpang jeung genep kru kapal.
  • 1974 – Hiji kapaheutan Pangudaran Pasukan ditéken antara Israél jeung Mesir, mungkas pacéngkadan kadua nagara éta nalika Perang Arab-Israél.
  • 1976 – Milisi Karisten Libanon nelasan saheunteuna serébu jalma di jero Karantina di Béirut.
  • 1977 – Para élmuwan ngaidentifikasi sajenis baktéri nu can kanyahoan saméméhna minangka panyabab panyakit Legionnaire nu misterius.
  • 1977 – PM Yugoslavia, Džemal Bijedić, pamajikanna jeung genep urang lianna nemasing pati alatan pasawatna murag di Bosnia jeung Hérzégowina.
  • 2002 – Perang Sodara di Sierra Leone réngsé.
  • 2003 – Kahuruan rurungkunan di Australia nelasan opat jalma jeung ngancurkeun 500 imah.
  • 2005 – Pasawat Airbus A380, pasawat jét panggedéna di dunia, dipajangkeun dina hiji kariaan di Toulouse, Perancis.
  • 2007 – Siklon Kyrill ngabalukarkeun saheunteuna 44 korban jiwa di 20 nagara di Éropa Kulon.
  • 2008 – Karajinan keramik Euphronios Krater dipamerkeun di Roma sanggeus dipulangkeun ka Itali ku Muséum Seni Metropolitan.
  • 2018 – Beus nu kahuruan di jalan Samara-Shymkent di Distrik Yrgyz, Aktobe, Kazakhstan, nelasan 52 panumpang, tilu panumpang jeung dua supir saralamet.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

2016 – Glenn Frey, musisi Amérika (the Eagles) (b. 1948)

Poé peré / Poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png