1916 Boreas

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1916 Boreas atawa 1953 RA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih S. J. Arend
Tempat kapanggih 012
Tanggal kapanggih 1953/09/01
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.294
Peri 1.251
Sumbu semi-mayor 2.272
Ékséntrisitas 0.450
Anomali rata-rata 252.1
Inklinasi 12.9
Bujur nodeu rumonjat 340.6
Argumén peri 335.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 14.93

Ari 1916 Boreas atawa 1953 RA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.450, sedengkeun magnitudo mutlakna 14.93. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405861.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]