1981 QB

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
1981 QB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih C. T. Kowal
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1981/08/28
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.403
Peri 1.075
Sumbu semi-mayor 2.239
Ékséntrisitas 0.520
Anomali rata-rata 245.4
Inklinasi 37.1
Bujur nodeu rumonjat 154.2
Argumén peri 248.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 16.4

Ari 1981 QB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.520, sedengkeun magnitudo mutlakna 16.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405895.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]