1990 SB

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
1990 SB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih H. E. Holt, J. A. Brown
Tempat kapanggih 675
Tanggal kapanggih 1990/09/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.702
Peri 1.092
Sumbu semi-mayor 2.397
Ékséntrisitas 0.544
Anomali rata-rata 133.7
Inklinasi 18.1
Bujur nodeu rumonjat 190.0
Argumén peri 86.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 13.8

Ari 1990 SB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.544, sedengkeun magnitudo mutlakna 13.8. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 405907.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]