19 Désémber

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
(dialihkeun ti 19 Desember)
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31  
Tanggal ieu dina sawatara taun terahir
2018 | 2017 | 2016 | 2015
Tempo oge: Kalénder kajadian

19 Désémber nyaéta poé ka-353 dina sataun (ka-354 dina taun kabisat) dina kalénder Gregorian, sésana 12 poé.

Kajadian[édit | édit sumber]

1796 – Perang Révolusioner Perancis: Dua frigate Inggris dina pingpinan Komodor Horatio Nelson jeung dua frigate Spnayol pingpinan Komodor Don Jacobo Stuart patelak di leupas basisir Murcia.

1912 – William Van Schaick, kaptén kapal uap General Slocum nu kabeuleum sarta malastrakeun leuwih ti sarebu jalma dibébaskeun ku Présidén AS William Howard Taft sabada dibui di panjara Sing Sing tilu satengah taun lilana.

1941Perang Dunia II: Ranjau harmis nu diterapkeun ku para palika Itali ngabalukarkeun karusakan tohaga ka kapal HMS Valiant jeung HMS Queen Elizabeth di darmaga Alexandria.

1946 – Perang Indocina Kahiji dimimitian.

1981 – Genep belas jalma ngilang nalika parahu panyalamet Penlee miang pikeun nulungan kapal kargo Union Star nu katarajang badéy laut rohaka.

1983 – Tropi Piala Dunia FIFA nu aslina, Tropi Jules Rimet, aya nu maling di markas Konféderasi Sépakbloa Brasil di Rio De Janeiro, Brasil.

1984 – Déklarasi Réréongan Cina - Inggris, nu nyatakeun yén Cina bakal nuluykeun kakawasaan di Hong Kong, sarta Inggris bakal mulangkeun Hong Kong ka Cina dina tanggal 1 Juli 1997, ditanda tangan di Béijing ku Deng Xiaoping jeung Margaret Thatcher.

1997 – Pasawat SilkAir 185 Boeing 737-36N ragrag ka Bangawan Musi di Palembang, Indonésia, nelasan 104 jalma.

1998 – Présidén Bill Clinton di-impeach ku Déwan Perwakilan AS.

2016 – Duta Besar Rusia pikeun Turki, Andrei Karlov, ditelasan nalika manéhna keur aya di hiji Paméran Seni di Ankara. Pamaténina, Mevlut Mert Atlintas ditémbak tur nemasing pati ku pangawal Turki.

2016 – Serangan mobil di Bérlin, Jérman, nelasan sarta nyideraan réa jelema di hiji Pasar Natal.

Nu babar[édit | édit sumber]

Nu pupus[édit | édit sumber]

Poé peré / poé panginget-nginget[édit | édit sumber]

Tumbu luar[édit | édit sumber]

Nuvola apps clock.png