2000 LK10

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2000 LK10
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Spacewatch
Tempat kapanggih 691
Tanggal kapanggih 2000/06/06
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.993
Peri 1.259
Sumbu semi-mayor 2.126
Ékséntrisitas 0.408
Anomali rata-rata 170.1
Inklinasi 4.7
Bujur nodeu rumonjat 61.1
Argumén peri 250.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.9

Ari 2000 LK10 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.408, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 8474.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]