2004 XP14

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2004 XP14
Penemuan dan penandaan
Pamanggih LINEAR
Tempat kapanggih 704
Tanggal kapanggih 2004/12/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1218
Peri 0.885
Sumbu semi-mayor 1052
Ékséntrisitas 0.158
Anomali rata-rata 198.5
Inklinasi 33.0
Bujur nodeu rumonjat 281.0
Argumén peri 273.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.7

Ari 2004 XP14 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.158, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�392293.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]