2007 DH8

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2007 DH8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2007/02/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.816
Peri 1.059
Sumbu semi-mayor 1.437
Ékséntrisitas 0.263
Anomali rata-rata 42.8
Inklinasi 4.5
Bujur nodeu rumonjat 149.5
Argumén peri 356.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.9

Ari 2007 DH8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.263, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 118201.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]