2007 RS17

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 RS17
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2007/09/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap1.854
Peri 1.089
Sumbu semi-mayor 1.472
Ékséntrisitas 0.260
Anomali rata-rata 237.3
Inklinasi 34.2
Bujur nodeu rumonjat 354.6
Argumén peri 315.8
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.9

Ari 2007 RS17 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.260, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 126786.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]