2007 TU24

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Jump to navigation Jump to search
2007 TU24
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2007/10/11
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3134
Peri 0.951
Sumbu semi-mayor 2043
Ékséntrisitas 0.534
Anomali rata-rata 110.5
Inklinasi 5.6
Bujur nodeu rumonjat 127.0
Argumén peri 334.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.3

Ari 2007 TU24 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.534, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�409330.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]