2007 VB3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2007 VB3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2007/11/02
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.204
Peri 1.094
Sumbu semi-mayor 1.649
Ékséntrisitas 0.337
Anomali rata-rata 224.7
Inklinasi 1.7
Bujur nodeu rumonjat 38.5
Argumén peri 18.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.1

Ari 2007 VB3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.337, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 130315.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]