2008 GR3

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2008 GR3
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2008/04/07
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.010
Peri 1.055
Sumbu semi-mayor 1.532
Ékséntrisitas 0.312
Anomali rata-rata 321.4
Inklinasi 1.4
Bujur nodeu rumonjat 130.6
Argumén peri 113.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.9

Ari 2008 GR3 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.312, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 140754.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]