2008 OX8

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2008 OX8
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2008/07/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.006
Peri 1.200
Sumbu semi-mayor 1.603
Ékséntrisitas 0.251
Anomali rata-rata 163.6
Inklinasi 8.2
Bujur nodeu rumonjat 322.2
Argumén peri 0.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.6

Ari 2008 OX8 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.251, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 221124.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]