2010 DA

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2010 DA
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Siding Spring Survey
Tempat kapanggih E12
Tanggal kapanggih 2010/02/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1613
Peri 0.448
Sumbu semi-mayor 1030
Ékséntrisitas 0.566
Anomali rata-rata 355.5
Inklinasi 20.5
Bujur nodeu rumonjat 162.4
Argumén peri 122.2
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 20.3

Ari 2010 DA mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.566, sedengkeun magnitudo mutlakna 20.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�362158.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]