2010 SL15

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2010 SL15
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2010/09/29
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.899
Peri 1.102
Sumbu semi-mayor 2.500
Ékséntrisitas 0.559
Anomali rata-rata 265.3
Inklinasi 0.8
Bujur nodeu rumonjat 65.1
Argumén peri 316.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.2

Ari 2010 SL15 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.559, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 186337.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]