2011 AZ36

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 AZ36
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2011/01/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.938
Peri 1.081
Sumbu semi-mayor 2.009
Ékséntrisitas 0.462
Anomali rata-rata 123.3
Inklinasi 1.1
Bujur nodeu rumonjat 229.5
Argumén peri 231.0
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.7

Ari 2011 AZ36 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.462, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 190127.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]