2011 MD5

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2011 MD5
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2011/06/30
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3994
Peri 0.990
Sumbu semi-mayor 2492
Ékséntrisitas 0.603
Anomali rata-rata 159.2
Inklinasi 10.7
Bujur nodeu rumonjat 171.2
Argumén peri 223.7
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 17.9

Ari 2011 MD5 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.603, sedengkeun magnitudo mutlakna 17.9. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�386702.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]