2011 UB

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2011 UB
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2011/10/16
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2.847
Peri 1.006
Sumbu semi-mayor 1.926
Ékséntrisitas 0.478
Anomali rata-rata 69.4
Inklinasi 1.9
Bujur nodeu rumonjat 23.2
Argumén peri 8.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 27.5

Ari 2011 UB mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.478, sedengkeun magnitudo mutlakna 27.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 227506.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]