2012 BB62

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 BB62
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2012/01/26
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2986
Peri 0.928
Sumbu semi-mayor 1957
Ékséntrisitas 0.526
Anomali rata-rata 31.8
Ingklinasi 7.2
Bujur nodeu rumonjat 307.9
Argumén peri 127.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.0

Ari 2012 BB62 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.526, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.0. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�219493.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]