2012 FQ35

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2012 FQ35
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2012/03/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.572
Peri 1.009
Sumbu semi-mayor 1.290
Ékséntrisitas 0.218
Anomali rata-rata 270.4
Inklinasi 18.0
Bujur nodeu rumonjat 182.5
Argumén peri 340.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.6

Ari 2012 FQ35 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.218, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 230291.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]