2012 UX9

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2012 UX9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2012/10/17
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.989
Peri 1.006
Sumbu semi-mayor 2.497
Ékséntrisitas 0.597
Anomali rata-rata 89.7
Inklinasi 10.1
Bujur nodeu rumonjat 22.2
Argumén peri 339.9
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 26.1

Ari 2012 UX9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.597, sedengkeun magnitudo mutlakna 26.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 240173.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]