2012 XC112

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2012 XC112
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Catalina Sky Survey
Tempat kapanggih 703
Tanggal kapanggih 2012/12/10
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.803
Peri 1.066
Sumbu semi-mayor 2.435
Ékséntrisitas 0.562
Anomali rata-rata 76.5
Inklinasi 27.4
Bujur nodeu rumonjat 261.6
Argumén peri 217.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 19.3

Ari 2012 XC112 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.562, sedengkeun magnitudo mutlakna 19.3. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 389078.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]