2014 QB33

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 QB33
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/08/20
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.178
Peri 1.078
Sumbu semi-mayor 2.128
Ékséntrisitas 0.493
Anomali rata-rata 347.0
Ingklinasi 1.9
Bujur nodeu rumonjat 167.0
Argumén peri 177.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 25.6

Ari 2014 QB33 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.493, sedengkeun magnitudo mutlakna 25.6. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 311447.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]