2014 QC391

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 QC391
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2014/08/29
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap2182
Peri 0.943
Sumbu semi-mayor 1562
Ékséntrisitas 0.397
Anomali rata-rata 175.9
Ingklinasi 2.1
Bujur nodeu rumonjat 345.2
Argumén peri 37.6
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 27.4

Ari 2014 QC391 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.397, sedengkeun magnitudo mutlakna 27.4. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�305419.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]