2014 QG365

Ti Wikipédia Sunda, énsiklopédi bébas
Loncat ke navigasi Loncat ke pencarian
2014 QG365
Pamanggihan dan panandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2014/08/27
Penamaan
Pangocapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap3.940
Peri 1.163
Sumbu semi-mayor 2.552
Ékséntrisitas 0.544
Anomali rata-rata 255.4
Ingklinasi 3.3
Bujur nodeu rumonjat 326.5
Argumén peri 53.3
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.7

Ari 2014 QG365 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.544, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 315305.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]