2015 FU117

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 FU117
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/03/24
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1214
Peri 0.929
Sumbu semi-mayor 1071
Ékséntrisitas 0.133
Anomali rata-rata 303.9
Inklinasi 11.0
Bujur nodeu rumonjat 185.2
Argumén peri 140.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.5

Ari 2015 FU117 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Apollo, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.133, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.5. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO�349337.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]