2015 OM35

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 OM35
Penemuan dan penandaan
Tempat kapanggih I08
Tanggal kapanggih 2015/07/20
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 1.192
Peri 1.114
Sumbu semi-mayor 1.153
Ékséntrisitas 0.034
Anomali rata-rata 179.2
Inklinasi 15.0
Bujur nodeu rumonjat 297.9
Argumén peri 84.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 22.1

Ari 2015 OM35 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.034, sedengkeun magnitudo mutlakna 22.1. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 357221.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]