2015 QF9

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 QF9
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Pan-STARRS 1
Tempat kapanggih F51
Tanggal kapanggih 2015/08/21
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.784
Peri 1.125
Sumbu semi-mayor 2.455
Ékséntrisitas 0.542
Anomali rata-rata 213.5
Inklinasi 3.5
Bujur nodeu rumonjat 260.4
Argumén peri 3.5
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 21.2

Ari 2015 QF9 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.542, sedengkeun magnitudo mutlakna 21.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 349358.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari yang asli pada 9 Séptémber 2010. Diaksés ping 19 Méi 2010. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]