2015 VB106

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 VB106
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/11/13
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 3.430
Peri 1.092
Sumbu semi-mayor 2.261
Ékséntrisitas 0.517
Anomali rata-rata 191.4
Inklinasi 10.7
Bujur nodeu rumonjat 49.1
Argumén peri 2.1
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 24.2

Ari 2015 VB106 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.517, sedengkeun magnitudo mutlakna 24.2. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 361302.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]