2015 VK105

Ti Wikipédia, énsiklopédia bébas
Luncat ka: pituduh, paluruh
2015 VK105
Penemuan dan penandaan
Pamanggih Mt. Lemmon Survey
Tempat kapanggih G96
Tanggal kapanggih 2015/11/09
Penamaan
Pengucapan {{{pronounced}}}
Ciri mandiri orbit
Ap 2.972
Peri 1.118
Sumbu semi-mayor 2.045
Ékséntrisitas 0.453
Anomali rata-rata 211.0
Inklinasi 5.2
Bujur nodeu rumonjat 282.4
Argumén peri 162.4
Ciri-ciri fisik
Magnitudo mutlak (H) 23.7

Ari 2015 VK105 mangrupa hiji astéroid. Ieu asteroid téh bagéan tina astéroid Amor, anu nganjrek deukeut jeung marcapada. Ékséntrisitas orbit ieu astéroid kacatet gedéna 0.453, sedengkeun magnitudo mutlakna 23.7. Ari nu jadi référénsina mah nyaéta MPO 369281.

Bebentukan[édit | édit sumber]

Kawas sakumna astéroid, ieu astéroid kabentuk tina nébula panonpoé primordial minangka beubeulahan planétisimal, objék di nébula marcapada ngora nu teu cukup badag pikeun robah jadi planét.[1]

Rujukan[édit | édit sumber]

  1. "What Are Asteroids And Comets?". Near Earth Object Program FAQ. NASA. Diarsipkan dari versi asli tanggal 9/9/2010. Diakses tanggal 5/19/2017. 

Tutumbu kaluar[édit | édit sumber]